Dorn-therapie en Breuss-massage

een foto van 5 zwanenkuikens in een nest

De Dorntherapie is een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige wervelcorrectie die toegepast wordt bij bekkenscheefstand-, rug- en gewrichtsproblemen.

Door het terugbrengen van de wervels en gewrichten in de ideale positie, worden de (energie)blokkades behandeld. Deze blokkades zorgen er namelijk voor dat ook spieren rondom het gewricht gespannen kunnen raken en vervolgens omliggend weefsel schade toe kunnen brengen. Uiteindelijk kunnen zelfs orgaanfuncties hierdoor verstoord raken.
Het is dus erg belangrijk de natuurlijke stroming te herstellen zodat het lichaam zijn balans terug kan vinden.

Zowel acute klachten als langdurige klachten kunnen op deze manier zeer effectief worden behandeld. De methode is eenvoudig, maar erg succesvol! Mensen kunnen krom van de rugpijn binnen komen, maar recht en pijnvrij weer weggaan!

Daarnaast zorgen eenvoudige zelfhulpoefeningen voor een langdurig effect. 

 

De Breusmassage is een zachte behandeling van de wervelkolom ontworpen door Rudolf Breuss, een Oostenrijkse masseur/natuurgeneeskundige.

Deze behandeling ontspant de wervelkolom en kan als zelfstandige therapie worden toegepast bij mensen die rugklachten hebben en een wervelcorrectie niet goed kunnen verdragen.
Ook wordt het vaak toegepast na een Dornbehandeling.

Ten slotte:
Pure Medicine gaat uit van het principe dat lichamelijke klachten nooit zomaar ontstaan, het betekent altijd een disbalans in het systeem van die persoon. Dus rug en gewrichtsproblemen kunnen een uiting zijn van geestelijke of emotionele overbelasting. Daarom is het (naast het herstellen van de natuurlijke positie van de wervels of het gewricht), ook belangrijk voor uzelf te onderzoeken wat de mogelijke onderliggende rede van de klacht is. Indien u daar begeleiding bij nodig heeft, ben ik altijd bereid daar samen met u naar te kijken.

een foto van een zwarte zwaan op groen reflecterend water