Wie ben ik?

Mijn naam is Astrid Docter en ik ben 46 jaar. Ik heb lange tijd in de gezondheidszorg gewerkt, waarvan de laatste jaren in een huisartsenpraktijk als Verpleegkundig Specialist (academisch medisch opgeleide verpleegkundige). Uiteindelijk ben ik in 2014 burn-out geraakt.

De eerste periode van de burn-out was overleven, maar middels goede begeleiding en veel rust voelde ik na een tijd iets van houvast. Ik kreeg de behoefte mij te gaan verdiepen in wat mij overkomen was, ik wilde het begrijpen. Dit betekende een grote ommekeer in mijn leven.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik geen idee had van de gevoelens in mijn lijf, ik had voornamelijk vanuit mijn hoofd geleefd, ver weg van al die onrust… Dit had een hele tijd voor mij gewerkt, maar vanaf dat moment dus blijkbaar niet meer. Daarom besloot ik deel te gaan nemen aan de (4 jarige) opleiding Intuïtieve ontwikkeling. Hier heb ik geleerd weer in verbinding te komen met mijn lichaam, met het gevoel en ik ontdekte dat een mens veel meer is dan “alleen dat fysieke lijf”, wat een openbaring! Een paar maanden later ben ik ook gestart met de 3 jarige HBO-opleiding tot zijnsgericht (psycho)therapeut: HART-therapeut, omdat ik het idee had dat het in verbinding komen met mijn gevoel alleen niet genoeg was. Ik wilde meer van mijn hoofd begrijpen, daar waar zoveel gedacht werd en waar ik heel ongelukkig van werd. Ik leerde een hele nieuwe zienswijze kennen op zowel mijzelf als het leven, dit voelde echt als een bevrijding.

Mijn werk als Verpleegkundig Specialist is overgegaan in het werken als therapeut en coach en inmiddels heb ik meerdere patiënten begeleid die “vastliepen” in het leven. Het is steeds weer een geschenk als ik bij de cliënt hetzelfde zie gebeuren als bij mijzelf destijds: een bevrijding uit het lijden!
Ik zie dat mijn medische kennis een prachtige basis biedt voor het werken als zijnsgericht therapeut en coach. Het brengt 2 werelden samen, waardoor ik mijn cliënten ook vanuit dat totaalbeeld kan behandelen en dat is geweldig om te mogen doen! Het voelt dat ik op die manier een brug kan zijn tussen de reguliere zorg en de complementaire zorg, voor mij is dat PURE MEDICINE!!

een foto van een zwarte zwaan op groen reflecterend water

Mijn praktijk

De ruimte waar ik mensen begeleid en behandel is gelegen bij mijn huis, in het landelijk gelegen Lieren (bij Apeldoorn). De voormalige paardenstal is begin 2017 omgetoverd tot een mooie en “warm” aanvoelende ruimte, waar mensen zich veilig en geborgen voelen. De sfeer en de omgeving zijn voor mij erg belangrijk en ik heb het gevoel dat beide positief bijdragen aan het kunnen ontspannen.

Dit zijn allemaal essentiële voorwaarden om jou in jouw proces van herstel en/of bewustwording goed te kunnen ondersteunen.

een foto van een zwarte zwaan op groen reflecterend water