Wie is Astrid

Mijn naam is Astrid Docter en ik ben 50 jaar. Ik heb lang in de gezondheidszorg gewerkt, waarvan de laatste jaren in een huisartsenpraktijk als Verpleegkundig Specialist (academisch medisch opgeleide verpleegkundige). Uiteindelijk ben ik in 2014 burn-out geraakt.

De eerste periode van de burn-out was overleven, maar middels goede begeleiding en veel rust voelde ik na een tijd iets van houvast. Ik kreeg de behoefte mij te gaan verdiepen in wat mij overkomen was, ik wilde het begrijpen. Dit betekende een grote ommekeer in mijn leven.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik geen idee had van de gevoelens in mijn lijf, ik had voornamelijk vanuit mijn hoofd geleefd, ver weg van al die onrust… Dit had een hele tijd voor mij gewerkt, maar vanaf dat moment dus blijkbaar niet meer. Daarom besloot ik deel te gaan nemen aan de (4 jarige) opleiding Intuïtieve ontwikkeling. Hier heb ik geleerd weer in verbinding te komen met mijn lichaam, met het gevoel en ik ontdekte dat een mens veel meer is dan “alleen dat fysieke lijf”, wat een openbaring! Een paar maanden later ben ik ook gestart met de 3 jarige HBO-opleiding tot zijnsgericht (psycho)therapeut: HART-therapeut, omdat ik het idee had dat het in verbinding komen met mijn gevoel alleen niet genoeg was. Ik wilde meer van mijn hoofd begrijpen, daar waar zoveel gedacht werd en waar ik heel ongelukkig van werd. Ik leerde een hele nieuwe zienswijze kennen op zowel mijzelf als het leven, dit voelde echt als een bevrijding.

Sinds die tijd ben ik een grote liefde blijven houden voor de zoektocht naar de werkelijke aard van mijzelf en daarmee van het leven. Ik ervaar een diepe waarheid in de non-duale zienswijze (advaita vedānta, boeddhisme, dzogchen, taoïsme, kwantumfysica) en ben sinds een paar jaar student van ‘Een cursus in Wonderen’.

Het werken als Verpleegkundig Specialist is overgegaan in het werken als therapeut en coach en inmiddels heb ik meerdere cliënten en collega’s begeleid die even “vastliepen” in het (werk/privé) leven, of die het pad wilden bewandelen van zelfrealisatie. Het is steeds weer een geschenk als ik tijdens een sessie hetzelfde zie gebeuren als bij mijzelf destijds: een bevrijding uit het lijden door het loslaten van het onjuist gecreëerde beeld over jezelf en het leven, en het ervaren van het onbeschrijfelijke mysterie wat je ten diepste bent, voor mij is dat PURE MEDICINE!!

Astrid Docter van Pure Medicine Therapie in de Achterhoek

De praktijk

De ruimte waarin ik mensen begeleid is gelegen bij mijn huis, in het landelijk gelegen Geesteren (Gelderland) waar wij in april 2023 naartoe zijn verhuisd. In juni is een mooie en “warm” aanvoelende praktijkruimte gerealiseerd te midden van het prachtige Achterhoekse coulisselandschap, waar mensen de rust optimaal kunnen ervaren. De sfeer en de omgeving zijn voor mij erg belangrijk en ik heb het gevoel dat beide positief bijdragen aan het kunnen ontspannen.

Dit zijn allemaal essentiële voorwaarden om jou in jouw proces van bewustwording goed te kunnen ondersteunen.

Praktijkruimte voor reiki, zijnsgerichte therapie en energetisch werk
Het uitzicht van de praktijkruimte voor reiki, zijnsgerichte therapie en energetisch werk